Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Πλημμύρες σε όλο το Αγρίνιο!


Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν από τη δυνατή νεροποντή που έπληξε λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι χθες, διάφορες περιοχές του Αγρινίου. Ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος που τα φρεάτια δεν κατόρθωσαν να το απορροφήσουν με αποτέλεσμα ή στάθμη του να φθάσει μέχρι και το μισό μέτρο, εισβάλλοντας σε υπόγεια και ισόγεια σπίτια και καταστήματα...
τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε πάνω από 100 κλήσεις και χρειάστηκε να παρέμβει για άντληση των υδάτων. Μια ώρα δυνατής βροχής ήταν αρκετή για να μετατραπούν κατοικημένες περιοχές, αλλά και αγροτικές σε λίμνες, ενώ σοβαρές ζημίες υπέστησαν και καλλιέργειες σε περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.
Σοβαρές ζημιές υπέστη το super market Μαρινόπουλος που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όταν πλημμύρισε το υπόγειο του καταστήματος, ενώ και στο υπόγειο του γραφείου Μεταφορών υπήρξαν κάποιες μικρές ζημιές στα αρχεία που φυλάσσονται στο συγκεκριμένο χώρο.
Επίσης 7 ΙΧ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου και ανέβηκαν στο πεζοδρόμιο, ενώ σε ένα υπόγειο σπιτιού το νερό έφτασε τα δύο μέτρα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα πάντα. Η πυροσβεστική υπηρεσία Αγρινίου δεν προλάβαινε να αντλεί νερά από υπόγεια και ισόγεια και χρειάστηκε ενίσχυση από τις υπηρεσίες του Μεσολογγίου, της Αμφιλοχίας και της Πάτρας.
Από την πλευρά της ΔΕΥΑ Αγρινίου πάντως υπήρξε η διαβεβαίωση ότι τα φρεάτια είχαν καθαριστεί τις προηγούμενες ημέρες, όμως γεγονός είναι ότι ο δυνατός αέρας σε συνδυασμό με την ισχυρή βροχόπτωση παρέσυραν φύλλα και ότι άλλο βρήκαν στο πέρασμά τους και τα συσσώρευσαν στις σχάρες των φρεατίων με αποτέλεσμα αυτά να φράξουν μέσα σε λίγα λεπτά.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου