Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Τραυματισμοί ναυτών από πυρκαγιά σε μηχανοστάσιο στην Κύπρο

Δύο ναύτες, ένας Τούρκος και ένας Γεωργιανός, μέλη του πληρώματος εμπορικού πλοίου τουρκικών συμφερόντων υπό σημαία Παναμά, που υπέστησαν εγκαύματα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του πλοίου χθες το βράδυ...


μεταφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από μέλη της αεροπορικής πτέρυγας της Αστυνομίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Υπαστυνόμος Μυριάνθης Χριστοφίδης ανέφερε ότι «η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας ανταποκρινόμενη σε κλίση από το Κέντρο Συντονισμού, Ερευνας και Διάσωσης, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα ανέλαβε αποστολή διάσωσης δύο ναυτικών που υπέστησαν εγκαύματα δευτέρου βαθμού κατά τη διάρκεια καταπολέμησης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο πλοίο τους».

Πρόσθεσε ότι «το πλοίο με σημαία Παναμά βρισκόταν 105 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λάρνακας. Το ελικόπτερο «Ακρίτας» με 4μελές πλήρωμα και δύο μέλη από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας παρέλαβε τους τραυματίες και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο όπου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Οι δύο ναυτικοί είναι τουρκικής και γεωργιανής εθνικότητας» είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Ουκρανία με προορισμό το Ισραήλ και ήταν ένα πλοίο γενικού εμπορίου».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου